Екобюро організувало велопрощу з Крилоса до Бишева

У неділю, 28 травня, референти Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології о. Михайло Дзуль та о. Михайло Яблонь організували молодіжну велопрощу до села Бишів, Дубівецького протопресвітеріату Івано-Франківської Архієпархії. У заході взяли участь близько 50 учасників.

Щорічно, в останню неділю травня, до каплички Божої Матері у Бишеві традиційно з’їжджаються вихідці з цього мальовничого села і прочани з навколишніх громад. Про це повідомляє Бюро УГКЦ з питань екології.

Розпочалося паломництво спільною молитвою біля храму Успіння Пресвятої Богородиці, що у селі Крилос. Далі маршрут пролягав через місто Галич до Тустані, де біля храму Пресвятої Тройці приєдналася чисельна група місцевих велопрочан на чолі зі своїм парохом. 

У Бишеві учасники велопрощі мали можливість приступити до Таїнства Покаяння, молитися Божественну Літургію за мир в Україні, втамувати спрагу прохолодною освяченою водою з криниці та попросити Божу Матір про її покров і заступництво для українського народу, в часі молебню до Богородиці.

«Під час подорожі молодь мала змогу споглядати неймовірну красу нашої України: зелені діброви, засіяні поля, милозвучний спів пташок, і щонайважливіше, що все це відбувалося з дітьми в реальному часі, а не у віртуальному  часі до якого ми стаємо щораз більше прив’язаними»,  – діляться організатори.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ